"Praktijk" Opleiding Slotenmaker | Expert Training Center Benelux

'Praktijk' Opleiding slotenmaker

Wanneer u een opleiding wilt volgen tot slotenmaker kwam u voorheen al snel in België uit. In Nederland is het namelijk niet verplicht een opleiding te volgen voor dit beroep. De opleidingen die wél worden aangeboden duren vaak 2 jaar en bestaan voor 95% uit het lopen van onbetaalde stage. Dit is helaas niet zo bevorderend voor uw loopbaan, gezien de tijd die het in beslag neemt. Vandaar dat wij bij Expert Training Center Benelux ervoor hebben gekozen de opleiding in een andere, meer compacte vorm aan te bieden.

Wij hebben al jarenlang ervaring in het geven van trainingen aan politie, justitie, woningstichtingen, bouwbedrijven en slotenmakers. Met deze ervaring leiden we geïnteresseerden op tot professioneel slotenmaker. In een verkorte opleiding leert u bij ons alle relevante theorie en praktijk die nodig is om het beroep slotenmaker volwaardig uit te kunnen voeren. 

Voor uitgebreide informatie van de leerstof, duur en kosten download u onze opleidingsbrochure.

Download Opleidingsbrochure

Opleidingsdata

De opleiding tot slotenmaker is erg populair en doorgaans snel vol. Hier ziet u de eerstvolgende beschikbare data. De opleiding is altijd opgedeeld over 5 cursus dagen. Ook kunt u uw gegevens achterlaten om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe data beschikbaar zijn.

 • Planning opleiding slotenmaker 2024
  • Opleiding deel 1: do 29 februari 2024
  • Opleiding deel 2: do 07 maart 2024
  • Opleiding deel 3: do 14 maart 2024
  • Opleiding deel 4: do 21 maart 2024
  • Examen: do 28 maart 2024
 • Planning opleiding slotenmaker 2024
  • Opleiding deel 1: do 30 mei 2024
  • Opleiding deel 2: do 06 juni 2024
  • Opleiding deel 3: do 13 juni 2024
  • Opleiding deel 4: do 20 juni 2024
  • Examen: do 27 juni 2024
Inschrijven opleiding

ONTVANG NIEUWE OPLEIDINGSDATA
Laat uw gegevens achter en hoor het als eerste wanneer er nieuwe opleidingsdata beschikbaar zijn.Vraag en antwoord

Rondom het woord slotenmaker zijn nogal eens verkeerde interpretaties. De slotenmakers van nu, maken namelijk geen sloten meer. Vaker verkopen zij sloten, alarmsystemen, camerasystemen, toegangcontrolle etc. en adviseren en helpen zij met het openen van deuren. Ze zijn specialisten in beveiliging en richten zich nu dus veel breder op de markt. Een betere benaming is volgens ons dan ook beveiligingsspecialist.

Openingstechniek is hierbij een groot onderdeel. Het openen van deuren gebeurt veelal wanneer mensen zichzelf hebben buitengesloten of op vraag van een deurwaarder. Hierbij is het de uitdaging om de deur snel en met zo min mogelijk schade te openen.

De opleiding kost 2499,- euro excl. BTW per cursist. Deze prijs is voor het gehele opleidingstraject inclusief het benodigde materiaal tijdens de opleiding, examen en certificering. Het bedrag dient voor aanvang van de eerste opleidingsdag te zijn voldaan aan Expert Training Center Benelux om deel te kunnen nemen.

In Nederland is slotenmaker een vrij beroep. Iedereen kan in principe slotenmaker worden, hiervoor is geen opleidingscertificaat vereist. Het is daarom dat er in Nederland buiten die van ons geen slotenmakersopleiding wordt aangeboden.

Wel wordt er in België een opleiding aangeboden. Dit betreft een twee jarige opleiding die grotendeels bestaat uit het lopen van stage.

Bij de opleiding tot slotenmaker leert u in de basis alles rondom openingstechniek. U leert met professionele technieken schadebeperkend en snel deuren te openen. Ook leert u in deze opleiding sloten te plaatsen, materiaal te herkennen en gebruiken, probleem scenario's op te lossen en de theorie achter het slotenmakersvak. Merendeels van de opleiding is praktijk

Wanneer u voor uzelf wilt beginnen als slotenmaker is deze opleiding uitermate geschikt. Na de opleiding kunt u zelfstandig aan de slag. Wanneer u dan nog een onbekende situatie tegenkomt kunt u altijd een van onze support medewerkers contacten. Let op: dit geld alleen voor personen die bij ons de opleiding hebben gevolgd.

Tip: wanneer u voor uzelf begint als slotenmaker, komt u in aanmerking voor een erkenning van het Slotenmakers Keurmerk Nederland.

De opleiding is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als slotenmaker en iedereen die zich daar verder in wil verdiepen. Of u nu werkt voor een woningstichting, bouwbedrijf, politie, justitie, brandweer of slotenmaker. De opleiding is niet bedoelt voor nieuwsgierige particulieren.

Uiteraard kunt u ook uw personeel de opleiding tot slotenmaker laten volgen. Wanneer dit gaat om 6 cursisten, kan dit zelfs intern op door u gekozen data (op maat training/opleiding).